Berga naturbruksgymnaisum

Dille + Berga = Sant

Den 15:e augusti blev Dille bolagen ny huvudman och ägare för  Berga Naturbruksgymnasium. Dille Bolagen har tagit över alla elever och medarbetare från tidigare huvudmannen Region Stockholm. Även skolans fastighet ingår i förvärvet.

Försäljningen av verksamheten har pågått länge och vi är både glada och stolta att vi nu är i hamn och kan börja utveckla verksamheten tillsammans. Det säger Georg Eriksson, koncernchef i Dille Bolagen. Ett viktigt villkor var att Dille erhöll tillstånd från Skolinspektionen innan försäljningen kunde genomföras vilket är en process som tagit tid. Dille erhöll tillståndet hösten 2021 och har sedan dess kunnat planera för integreringen.

Vi har länge arbetat för att öppna en ny utbildningsenhet i Stockholmsområdet. Berga har väldigt lika utbildningar som på Dille Gård Naturbruksgymnasium, vår befintliga utbildningsenhet, vilket gör att vi kan dela både erfarenheter och resurser med varandra. När möjligheten dök upp såg vi dessutom att det fanns stor utvecklingspotential på Berga. Nu ska vi använda det bästa av varandra och fortsätta utveckla våra skolor och vårt företag tillsammans, säger Georg. På Dille Gård kan man gå gymnasiet inom naturbruk, bland annat hund, häst, jakt och skogsmaksinförare. Även vuxenskola och yrkeshögskola erbjuds till studerande från hela landet.

Georg Eriksson
Koncernchef och delägare av Dille bolagen

På Berga har utbildning bedrivits sedan 1920. Skolan har kapacitet för drygt ca. 250 elever, varav cirka hälften i internatboende. Skolan har för närvarande ca 220 elever, varav ca 100 bor på internatet. Bergas utbildningar är hästhållning (ridning och trav),och lantbruk med bland annat en jaktprofil. Skolan har för närvarande 50 personer anställda varav ca 20 är lärare.

Dille Bolagen finns i Ås, utanför Östersund, och har sitt huvudkontor på Dille Gård. Georg och hans bror Elias som idag jobbar aktiv i företaget är sjätte generationens entreprenörer på gården. Idag består bolaget av utbildning, utbildningsstöd, konceptutveckling och fastigheter. Bolagen, Gidås hållbarhetsbyrå, Dille Veterinärklinik, Dille skog och Dille fastigheter ingår även i koncernen.

I samband med övertagandet förvärvar Dille bolagen även fastigheten som skolan är belägen på. Fastigheten består av ca 543 ha, varav 261 hektar är åker och betesmark och 195 hektar är skog. På fastigheten finns ett 60-tal byggnader fördelat på cirka 17 880 m2 såsom stall, ridhus, kanslihus, matsal, skollokaler, elevbostäder och personalbostäder. Den totala köpesumman uppgår till 118,9 miljoner kronor. Förvärvet är ett historiskt kliv för vårt bolag och vi ser verkligen fram emot att börja jobba tillsammans med Bergas kunniga och erfarna medarbetare, säger Georg. Att vi nu blir mer än dubbelt så stora är häftigt och jag tror att mina tidigare generationer inom bolaget är stolta, avslutar Georg. 

 

Berga naturbruksgymnaisum
Berga naturbruksgymnaisum
Det officiella överlämnandet till nuvarande skolchef Hans Stenberg.
Det officiella överlämnandet till nuvarande skolchef Hans Stenberg.
Inspirationsträff om vuxenutbildning i Östersund

Kom på inspirationsträff om vuxenutbildningar... [läs mer]

Jennifer berättar om sin tid på Dille och livet efter studenten

Våren 2020 tog jag studenten från linjen Äventyrsturism på Dille... [läs mer]

Dille + Berga = Sant

Den 15:e augusti blev Dille bolagen ny huvudman och ägare för Berga Naturbruksgymnasium. Dille... [läs mer]

LENA SADLAR OM TILL BUSSCHAUFFÖR

Fler tjejer behövs inom bussföraryrket. Jag vill framhäva att det aldrig är för sent att... [läs mer]

DILLE FÖRESLÅS SOM NY ÄGARE AV BERGA NATURBRUKSGYMNASIUM

Dille Gård föreslås som ny ägare av Berga Naturbruksgymnasium... [läs mer]

EN ÖVNING I SNABBHET OCH PRECISION

Skogsmaskinförare är ett av flera viktiga yrken inom skogen inför framtiden. Vi träffar Martin Olofsson... [läs mer]

NY UTBILDNING FÖR SKOGSJOBB

Om skogen har varit en pålitlig och stabil arbetsgivare fram tills nu så är det... [läs mer]

FELICE GICK FRÅN MEDIA TILL SKOGSMASKINFÖRARE

Felice Amrén såg först en framtid inom media men längtan ut till naturen och friheten... [läs mer]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *