Jennifer berättar om sin tid på Dille och livet efter studenten 1

Jennifer berättar om sin tid på Dille och livet efter studenten

Våren 2020 tog jag studenten från linjen Äventyrsturism på Dille. Linjevalet var inte självklart för mig men nu med facit i hand är jag är så otroligt glad över min tid på Dille. Det öppnade många fler dörrar ut i arbetslivet än jag nånsin kunnat föreställa mig. Spännande praktikplatser gav mig ett värdefullt kontaktnät. Jag gjorde bland annat praktik på ett stort turistföretag i Lappland inriktat på norrskensturism och hundspann, Hilleberg The Tentmaker och ett guideföretag i Norge.

Jennifers tid på Dille och livet efter Studenten
Jennifers tid på Dille och livet efter Studenten

Efter studenten fick jag direkt jobb på Hillberg och Östersunds klättercenter, när vintern kom ansvarade jag även för lite grupper i skidskolan i Bydalen. Sakta men säkert lättade pandemins restriktioner och jag längtade ut i världen och efter en sommar då jag jobbade med guidade turer för folk som vill se Älg bar de av mot Norge! Där blev de jobb på en fjällstation på Hardangervidda i receptionen. När snön började ligga djup, packade jag ryggsäcken igen för att börja på en folkhögskola i Norge vid Lofoten. Där läste jag klättring i ett halvår och de blev klättring både i Nord Norge och Italien! På skollovet jobbade jag som Skidinstruktör i Norge. Där fick jag frågan om jag ville vara med att starta en Norsk skidskola i Kina. Tyvärr satte pandemin stopp för de två veckor inan flygplanet skulle lyfta. I Kina var skidskolan fullbokad fyra månader framåt men vi kom aldrig iväg. Men en dag i framtiden bär de kanske av till Kina!

Från Nord Norge klättrade jag vidare till Jotunheimen där jag fick jobb som guide inom klättring, fiske, vandring, paddling och egentligen allt annat som turisterna efterfrågade, på samma företag som jag gjorde praktik på under gymnasiet. 

När de kommer till att jobba inom turism är det bara fantasin som sätter stopp, turismbranschen skriker efter arbetskraft både i Sverige men även utomlands. Nu är jag nyligen hemkommen efter sju månaders jobb som bussguide på Flying Kiwi i New Zealand! Där guidade jag och busschauffören en grupp på 20 personer runt hela landet i 23 dagar, gjorde olika aktiviteter med gruppen och så sov vi i tält. Mellan varje tur hade jag en vecka ledigt innan jag klev på bussen igen med en ny grupp ombord! Vi hade otroligt roligt tillsammans! 

Så kort och gott en utbildning på Dille är något jag verkligen rekommenderar! Dille är också så mycket mer än bara en skola, det är känslan av en familj. Det gör också att man lär sig mycket mer än i en vanlig skola.

 ”Du lär dig att tro på dig själv och att du fixar det du tar dig an om viljan bara är tillräckligt stark.”

Hundsläde
Jennifer berättar om sin tid på Dille och livet efter studenten 2
Jennifer berättar om sin tid på Dille och livet efter studenten 3