LENA SADLAR OM TILL BUSSCHAUFFÖR 1

LENA SADLAR OM TILL BUSSCHAUFFÖR

Lena har hela sitt yrkesliv arbetat inom vården och har nu vid 52 års ålder valt att byta bana i yrkeslivet. Som ensam tjej i sin klass uppmanar hon nu fler tjejer att söka bussförarutbildningen.

– Jag vill framhäva att det aldrig är för sent att byta bana. Jag är 52 år och tänker sadla om till busschaufför, det är fantastiskt roligt och jag ser fram emot varje dag på utbildningen. Vi har två fantastiska lärare, Mia och Mattias, de brinner för yrket och det märks att dem är kunniga inom sitt område.

LENA SADLAR OM TILL BUSSCHAUFFÖR 3
Lena framför utbildningsbussen på Dille Gård.

Vad får ni lära er på utbildningen?
– Vi läser en del och lär oss det vi behöver kunna för att bli bra yrkesförare. Det är bland annat om bussarna och maskineriet. Vi kör också mycket simulator och det är väldigt roligt. Vi övar i olika banor med exempelvis backningsövningar, stadskörning osv.

Hur ser jobbmöjligheterna ut?
– Jag har varit på en veckas praktikplats och har redan blivit erbjuden jobb på två ställen faktiskt. Nu har vi fyra veckors praktik kvar som jag sökt på olika ställen. Jag har valt att göra resterande praktik nere i Orust, så vem vet om jag blir erbjuden jobb där också.

LENA SADLAR OM TILL BUSSCHAUFFÖR 4
Dille Gård förarutbildningar.

– Jag vill uppmana alla tjejer att söka bussförarutbildning, det är en fantastiskt rolig utbildning och fantastiskt roligt att köra buss. Det finns också goda jobbmöjligheter då branschen har en stor efterfrågan på oss tjejer.

På skolan i Ås bedrivs idag gymnasie- och vuxenutbildning samt yrkeshögskola sedan 2005. Totalt sett har skolan ca. 250 studerande under ett år, på plats eller via distans. Se vårt utbud av vuxenutbildningar.

Drönarbild Dille Gård
Dille Gård, i vinterskrud.