Alla skoldagar serverar vi lunch till elever och personal på Dille naturbruksgymnasium. Skolmatsalen ligger i skolhuset på övervåningen där det en gång i tiden var en höskulle, nu en trivsam lokal där alla samlas för lunch men även uppehållsrum mellan lektioner. Vegetariskt alternativ serveras varje dag. Gluten, mjölk och laktosfritt finns till varje måltid. Andra speciella önskemål ta kontakt med kökspersonal.
Dille köket
Välkommen till en matsal med delad glädje till mat och elever.
vi ses i matsalen /Carina & Staffan
Maten lagas från grunden på skolan, till lunchen ingår en stor salladsbuffé. Potatis och rotsaker handlar vi närodlat. Kaffet vi serverar är fairtrade och krav certifierat. Brödet är ofta hembakat och nötkött har vi möjlighet till att köpa av vår systerskola Berga naturbruksgymnasium.
Matsedel v. 38
Måndag: Korvstroganoff med ris, Veg: VegoKorvgryta
Tisdag: Laxfrestelse och vegetarisk moussaka
Onsdag: Gulaschsoppa med bröd, Veg: potatis & purjolöksoppa.
Torsdag: Hemmagjorda potatisbullar och blodpudding med keso lingonsylt
Fredag: Nattbakad kotlettrad med klyftpotatis och rödvinssky, Veg: zucchinibiffar med klyftpotatis och rödvinssky
Matsedel v. 39
Måndag: Kokt Korv med Potatismos. Vegetariskt; Vegokorv
Tisdag: Makaronipudding , mac and cheese
Onsdag: Kreolsk gryta med ris, Veg: Ratatouille
Torsdag: Vegetariska hamburgare med klyftpotatis
Fredag: Stekt karre med champinjonsås helstekt kulpotatis, Veg: Rotsaksbiffar
Matsedel v. 40
Måndag: Sprödbakad fisk med kokt potatis och remouladsås, Veg: Örtbiffar
Tisdag: Vegetarisk Pasta pommandore
Onsdag: Köttfärsfrestelse, Veg: Rotsaks Frestelse
Torsdag: Italiensk kycklinggryta med örtdressad pasta, Veg: Zucchini Gryta
Fredag: Nudelwok med fläskkött, Veg: Tofuwok
Matsedel v. 41
Måndag: Chicken nuggets med sötsur sås och ris, Veg: Blomkålsnuggets
Tisdag: Fried rice med grönsaker
Onsdag: Kinesisk fläskgryta med ris, Veg: Vitkålsgryta
Torsdag: Mustig köttfärsgryta med klyftpotatis, Veg: falafel
Fredag: Dijonkyckling , kulpotatis, Veg: Vintergryta