Alla skoldagar serverar vi lunch till elever och personal på Dille naturbruksgymnasium. Skolmatsalen ligger i skolhuset på övervåningen där det en gång i tiden var en höskulle, nu en trivsam lokal där alla samlas för lunch men även uppehållsrum mellan lektioner. Vegetariskt alternativ serveras  varje dag. Gluten, mjölk och laktosfritt finns till varje måltid. Andra speciella önskemål ta kontakt med kökspersonal.

Maten lagas från grunden på skolan, till lunchen ingår en stor salladsbuffé. Potatis och rotsaker handlar vi närodlat. Kaffet vi serverar är fairtrade och krav certifierat. Brödet är ofta hembakat och nötkött har vi möjlighet till att köpa av vår systerskola Berga naturbruksgymnasium.

Matsedel v. 38

Måndag: Korvstroganoff med ris, Veg: VegoKorvgryta

Tisdag:  Laxfrestelse och vegetarisk moussaka

Onsdag: Gulaschsoppa med bröd, Veg: potatis & purjolöksoppa. 

Torsdag: Hemmagjorda potatisbullar och blodpudding med keso lingonsylt

Fredag: Nattbakad kotlettrad med klyftpotatis och rödvinssky, Veg: zucchinibiffar med klyftpotatis och rödvinssky

Matsedel v. 39

Måndag: Kokt Korv med Potatismos. Vegetariskt; Vegokorv

Tisdag: Makaronipudding , mac and cheese

Onsdag: Kreolsk gryta med ris, Veg: Ratatouille

Torsdag: Vegetariska hamburgare med klyftpotatis

Fredag: Stekt karre med champinjonsås helstekt kulpotatis, Veg: Rotsaksbiffar

Matsedel v. 40

Måndag: Sprödbakad fisk med kokt potatis och remouladsås, Veg: Örtbiffar

Tisdag: Vegetarisk Pasta pommandore

Onsdag: Köttfärsfrestelse, Veg: Rotsaks Frestelse

Torsdag: Italiensk kycklinggryta med örtdressad pasta, Veg: Zucchini Gryta

Fredag: Nudelwok med fläskkött, Veg: Tofuwok

Matsedel v. 41

Måndag: Chicken nuggets med sötsur sås och ris, Veg: Blomkålsnuggets

Tisdag: Fried rice med grönsaker

Onsdag: Kinesisk fläskgryta med ris, Veg: Vitkålsgryta

Torsdag:  Mustig köttfärsgryta med klyftpotatis, Veg: falafel

Fredag: Dijonkyckling , kulpotatis, Veg: Vintergryta