Alla skoldagar serverar vi lunch till elever och personal på Dille Gård Naturbruksgymnasium. Skolmatsalen ligger i skolhuset på övervåningen där det en gång i tiden var en höskulle, nu en trivsam lokal där alla samlas för lunch men fungerar även som uppehållsrum mellan lektioner. Vegetariskt alternativ serveras  varje dag. Gluten, mjölk och laktosfritt finns till varje måltid. För andra speciella önskemål, ta kontakt med kökspersonal.

Maten lagas från grunden på skolan, till lunchen ingår en stor salladsbuffé. Potatis och rotsaker handlar vi lokalt. Kaffet vi serverar är fairtrade och kravcertifierat. Brödet är ofta hembakat och nötkött har vi möjlighet till att köpa av vår systerskola Berga Naturbruksgymnasium.

 

Matsedel v. 15

Måndag: Köttbullar med brunsås och kokt potatis.
Veg: Vegobollar med gräddsås och kokt potatis

Tisdag: Falafel med pitabröd och tahini sallad

Onsdag: Pyttipanna med ägg och rödbetor.
Veg: Vegopytt med ägg och rödbetor

Torsdag: Pasta med ost och skinksås.
Veg: Pasta med rostade kikärtor och ostsås

Fredag: Slottsgryta med kokt potatis, gelé och inlagd gurka.
Veg: Linsgryta med potatis

 

Matsedel v. 16

Måndag: Potatis och purjolökssoppa

Tisdag: Lasagne al forno.
Veg: vegetarisk lasagne

Onsdag: Kycklingklubba med ris och currysås
Veg: Stekt quorn med ris och currysås

Torsdag: Fransk fiskgratäng med potatis
Veg: Rödbetsgratäng

Fredag: Sydamerikansk chili med tortilla och pico de gallo 
Veg: Bönchili med tortilla och pico de gallo

 

Matsedel v. 17

Måndag: Fylld ugnsbakad falukorv.
Veg: Vegetarisk korv

Tisdag: Spagetti bolognese
Veg: Spagetti med tomatsås

Onsdag: Dhal linsgryta med ris

Torsdag: “Cowboygryta” med bröd
Veg: Vegetarisk “Cowboygryta med bröd

Fredag: Skinkstek med stekt potatis och ratatouille
Veg: Rotselleristek med stekt potatis och bönsås