Du har möjlighet att bo i någon av våra elevboenden på Dille Gård under din skoltid. 

För att alla ska trivas finns regler som alla följer. Vi har husmöten där alla som bor på skolan deltar och där vi kan bestämma saker gemensamt. De viktigaste reglerna är ett totalförbud på skolan mot alkohol och andra droger samt att man som boende på skolan ska sköta sina städveckor.

I rummen finns säng, täcke, kudde, garderob, skrivbord, stol samt säng- och skrivbordslampa

Gymnasieelever

För gymnasieelever har vi elevboende för 32 personer. Boendet är i första hand avsett för elever i årskurs 1 men även några elever i årskurs 2 och 3 har möjlighet att bo här. Övriga elever bor i Östersund, Krokom, Dvärsätt eller på andra närliggande orter. 

Vuxenelever

För dig som går någon av våra vuxenutbildningar har vi ett mindre boende i

Dvärsätt, cirka 7 kilometer från Dille Gård. Där bor du i enkelrum och delar kök, toalett och badrum med andra elever. Rummen är enkelt inredda med säng, täcke, kudde, garderob, skrivbord, stol samt säng- och skrivbordslampa. Köket är utrustat med grundläggande husgeråd. I Dvärsätt är det tillåtet att ha med hund, dock finns inga hundgårdar. För dig som har häst så finns det möjlighet att hyra in din häst på skolan. För frågor om elevboende, samt intresseanmälan för att bo, kontakt oss på info@dillegard.se.

Norra
Västra
Östra
Södra

Må bra-koncept

I boendekostnaden ingår vårt Må bra-koncept, där ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika måndag till torsdag. På fredagen ingår frukost och lunch. Maten serveras i den ljusa fina matsalen som ligger på gamla höloftet. Under helgerna lagar eleverna mat själva.

Även WI-FI ingår i boendekostnaden.

Kommunikationer

Länstrafiken har bussar som går från Östersund till Dille två gånger på morgonen och från Dille till Östersund två gånger på eftermiddagen. Övriga tider åker eleverna till och från Tängtorpet som ligger ett par kilometer från Dille. Varje vecka har vi organiserade handlingsturer för eleverna som bor på skolan. Vid dessa turer har eleverna möjlighet att handla mat och uträtta ärenden.
Här hittar du Länstrafikens busstider.

Hund på skolan

Som elev på profil Hund har du en garanterad plats för din hund i hundgård och i elevboendet.
Din hund ska vara vaccinerad och försäkrad samt gå igenom ett hanteringsprov av skolans hundlärare.
På skolan följer vi Dilles Hundpolicy(klicka här för att läsa).

Kostnad: 250 kronor/månad

Häst på skolan

Som elev på Dille Gård har du möjlighet att stalla upp sin häst på skolan. Utfodringen av hästarna är organiserad i en stalljour där eleverna turas om. In och utsläpp i hagar, mockning samt övrig skötsel sköter hästägaren själv om. I stallhyran ingår tillgång till gårdens fina ridanläggning med ridhus, paddock, ridslinga, ovalbana och passraka.

Stallhyra

Box 1600kr/månad
Lösdrift 1200kr/månad

Fritidsledarna

Som elev på Dille går mycket av fritiden åt till hästarna, hundarna och kompisarna. De flesta har flyttat hemifrån för första gången och vi tycker det är viktigt att det finns gemensamma aktiviteter på fritiden. Därför har skolan två fritidsledare anställda; Anna och Malin. De jobbar oftast tre kvällar i veckan och är med på alla husmöten, hundmöten och stallmöten, kör handlingsturer till stan, fixar kvällsaktiviteter och finns till hands som stöttning för alla elever i stort och smått. Under tävlingssäsongen hjälper de till med skjutsar på tävlingar i närområdet.

Prislista

För gymnasieelever:

Boende inklusive mat:
Enkelrum 4180:-
Dubbelrum 3840:-  

Övrigt:
Box för häst 1600:-
Häst lösdrift 1200:-
Plats i hundgård 250:-
Motorvärmare 250:-
Handlingstur 20:-
Skjuts övrig 30:- /mil
Skjuts av elevhäst 200:-
Hyra transport (liten) 200:-/dygn

För vuxenelever:

Enkelrum 3200:- 
Ingen mat ingår

För alla andra:

Boende:
Enkelrum 2500:-
Dubbelrum ensam 2800:-
Dubbelrum delad 2300:-
Pris per natt och person 250:- 

Övrigt:
Motorvärmare 300:-
Hyra transport (liten) 300:-/dygn
Ridhushyra 200:-/timme 1500:-/dag
Paddock 100:-/timme
Box 150:-/dygn (omockad box debiteras 300:-)
Anläggningskort per termin 2500:-
Ridhuskort per termin 1500:-
Anläggningskort+ridning 4000:- /kalenderår
Ridhuskort 2500:- /kalenderår
Ostädat område i hus eller rum vid utflytt 500:
Omockad hage 500:-
Ostädad hundgård 500:-