Du har möjlighet att bo i någon av våra elevboenden på Dille Gård under din skoltid. 

För att alla ska trivas finns regler som alla följer. Vi har husmöten där alla som bor på skolan deltar och där vi kan bestämma saker gemensamt. De viktigaste reglerna är ett totalförbud på skolan mot alkohol och andra droger samt att man som boende på skolan ska sköta sina städveckor.

I rummen finns säng, täcke, kudde, garderob, skrivbord, stol samt säng- och skrivbordslampa

Gymnasieelever

För gymnasieelever har vi elevboende för 32 personer. Boendet är i första hand avsett för elever i årskurs 1 men även några elever i årskurs 2 och 3 har möjlighet att bo här. Övriga elever bor i Östersund, Krokom, Dvärsätt eller på andra närliggande orter. 

Vuxenelever

För dig som går någon av våra vuxenutbildningar har vi ett mindre boende i

Dvärsätt, cirka 7 kilometer från Dille Gård. Där bor du i enkelrum och delar kök, toalett och badrum med andra elever. Rummen är enkelt inredda med säng, täcke, kudde, garderob, skrivbord, stol samt säng- och skrivbordslampa. Köket är utrustat med grundläggande husgeråd. I Dvärsätt är det tillåtet att ha med hund, dock finns inga hundgårdar. För dig som har häst så finns det möjlighet att hyra in din häst på skolan. För frågor om elevboende, samt intresseanmälan för att bo, kontakta oss på info@dillegard.se.

Norra
Boende & fritid 1
Västra
Boende & fritid 2
Östra
Boende & fritid 3
Södra
Boende & fritid 4

Må bra-koncept

I boendekostnaden ingår vårt Må bra-koncept, där ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika måndag till torsdag. På fredagen ingår frukost och lunch. Maten serveras i den ljusa fina matsalen som ligger på gamla höloftet. Under helgerna lagar eleverna mat själva.

 

Kommunikationer

Länstrafiken har bussar som går från Östersund till Dille två gånger på morgonen och från Dille till Östersund två gånger på eftermiddagen. Övriga tider åker eleverna till och från Tängtorpet som ligger ett par kilometer från Dille. Varje vecka har vi organiserade handlingsturer för eleverna som bor på skolan. Vid dessa turer har eleverna möjlighet att handla mat och uträtta ärenden.
Här hittar du Länstrafikens busstider.

Hund på skolan

Som elev på profil Hund har du en garanterad plats för din hund i hundgård och i elevboendet.
Din hund ska vara vaccinerad och försäkrad samt gå igenom ett hanteringsprov av skolans hundlärare.
På skolan följer vi Dilles Hundpolicy(klicka här för att läsa).

Kostnad: 250 kronor/månad

Häst på skolan

Som elev på Dille Gård har du möjlighet att stalla upp sin häst på skolan. Utfodringen av hästarna är organiserad i en stalljour där eleverna turas om. In och utsläpp i hagar, mockning samt övrig skötsel sköter hästägaren själv om. I stallhyran ingår tillgång till gårdens fina ridanläggning med ridhus, paddock, ridslinga, ovalbana och passraka.

Stallhyra

Box 1700kr/månad
Lösdrift 1300kr/månad

Fritidsledarna

Som elev på Dille går mycket av fritiden åt till hästarna, hundarna och kompisarna. De flesta har flyttat hemifrån för första gången och vi tycker det är viktigt att det finns gemensamma aktiviteter på fritiden. Därför har skolan tre fritidsledare anställda; Malin, Mia & Tom. De jobbar fyra kvällar i veckan och är med på alla husmöten, hundmöten och stallmöten, kör handlingsturer till stan, fixar kvällsaktiviteter och finns till hands som stöttning för alla elever i stort och smått. Under tävlingssäsongen hjälper de till med skjutsar på tävlingar i närområdet.

Prislista

För gymnasieelever:

Boende inklusive mat:
Enkelrum 4230:-/mån (9 mån per läsår)
Dubbelrum 3880:-/mån  (9 mån per läsår)

Wifi ingår i boendekostnaden.

Övrigt:
Box för häst 1850:-/mån
Häst lösdrift 1400:-/mån
Plats i hundgård 250:-/mån
Motorvärmare 250:-/mån
Handlingstur 20:-
Skjuts övrig 30:- /mil
Skjuts av elevhäst 200:-
Hyra transport (liten) 200:-/dygn

Boende i Dvärsätt 3240:-