Om vuxenutbildningarna

På Dilles vuxenutbildningar läser du en inriktning med ett färdigt kurspaket eller enskilda kurser. Inriktningarna innehåller kurser avsedda för en viss yrkesutgång. Vill du ha en anpassad utbildning väljer du själv en eller flera enskilda kurser.

Din vuxenutbildning finansieras av din hemkommun. Vänd dig till din kommun för att höra om du är berättigad att gå en vuxenutbildning.

Heltidsstudier på vux innebär att du läser 20 poäng per vecka. Det motsvarar 10-20 timmar schemalagd undervisning beroende på vilken utbildning du går. Praktik ingår i alla utbildningar.

Just nu är anmälan stängd till våra utbildningar. Anmälan öppnar igen den 15 april 2024. Utbildningarna Förarutbildning Buss samt Arbete med hund halvdistans öppnar 15 oktober 2023. Välkommen med din ansökan då!

EJ ÖPPEN FÖR ANSÖKAN

ÖPPEN FÖR ANSÖKAN

Förarutbildning Lastbil

Skogsmaskinförare

Preparand skogsmästare

Djurvård distans
 

Förarutbildning buss med
språk kombo
Arbete med hund halvdistans
Förarutbildning buss
 

VANLIGA FRÅGOR

Steg 1: Du söker vilken utbildning du vill hos Lärcentrum Östersund.

Steg 2: När sista datum för ansökningstiden har passerat startar processen att ge ett antagningsbesked.

Steg 3: Din hemkommun bestämmer om du är berättigad att gå en vuxenutbildning.

Steg 4: Lärcentrum i Östersund prioriterar bland ansökningarna.

Steg 5: Antagningsbesked hittar du genom att logga in på Lärcentrum eller Alvis. Vanligtvis ca 2 veckor efter sista ansökningsdatum.

För djurvård distans sökande från andra län än Jämtlands län. Läs mer om antagningsprocessen i texten för djurvård distans.

På CSN.se kan du ansöka om studiemedel.
Välj skolform: Vuxenutbildning.
Välj ort: Österund.
Välj skola: Lärcentrum Komvux Östersund.

Vi har för tillfället ingen plats på vårt boende på Dille. Övriga boendefrågor ställs till: malin.johansson@dillegard.se

På Lärcentrum och Alvis hemsida hittar du start- och slutdatum för respektive kurs. Eller i texten för varje utbildning.

Gå till Hitta kurser – Välj Katalog – Välj kategori – Naturbruk eller Fordon/Transport. Fritextsökning fungerar ej.

Om du inte hittar kursen på Lärcentrum eller Alvis betyder det att den inte är sökbar för tillfället. Håll utkik på våra sociala medier och hemsida efter ett nytt startdatum för ansökan.

Vi erbjuder för närvarande endast Djurvård på distans.