Färdigt kurspaket

Utbildningen är ca 14 veckor, i utbildningen är det 2 veckors praktik. Är du intresserad av utbildningen, kontakta Transport@dillegard.se
Efter en intresseanmälan kontaktar vi dig för ett studiebesök för mer info om utbildningen.

Som yrkeschaufför ställs höga krav på trafikkunskap, både teoretiskt och praktiskt. Det är ett serviceyrke där du ser till att folk kommer till den plats de önskar på ett säkert sätt och i rätt tid. Arbetet är varierande, och du som tycker om att träffa människor samt köra fordon kommer trivas väldigt bra.

Det är ett stort ansvar att köra ett så stort fordon med många passagerare och ibland även gods. Vi jobbar i nära samarbete med de lokala bussföretagen i Jämtlands län för att öka möjligheterna till arbete efter utbildning. Man förväntas behöva anställa många inom närtid med anledning av stora pensionsavgångar.

Utbildningen består av 14 veckor varav 2 veckors praktik.

Utbildningens innehåll

Orientering – 5 dagar Orientering om bussyrket, krav och karriär

Test och kartläggning – 10 dagar Här testar vi sökandens förutsättningar och förmågor att tillgodogöra sig utbildningen utifrån tidigare kunskapsnivå. Sökande får också göra en egen bedömning om det är en utbildning som kommer att fungera för denne.

Arbetsplatsförlagd testmodul – 5 dagar. Vi besöker in på ett bussföretag och följer med i en vecka för att få en inblick i busschaufförens vardag, vilka sysslor som ingår samt hur verkligheten ser ut bakom ratten.

Utbildningens upplägg

Yrkesförarutbildning – buss Förarutbildning körkortklass D (40 dagar) 
Yrkesförarkompetens grundutbildning (22 dagar) 
Service och bemötande (5 dagar) 
Riskutbildning (1 dag) 
Arbetsplatsförlagd lärare (APL) Mängdträning D (10 dagar)

Arbetsmarknadsutbildning Buss 1
Arbetsmarknadsutbildning Buss 2

Förkunskapskrav

  • Du ska ha svenskt körkort med B-behörighet, manuell växellåda.
  • Du ska ha fyllt 21 år.
  • Kunskaper i svenska språket som är tillräckliga för att du självständigt ska klara utbildningens teoretiska och praktiska moment, kunskapsprov samt kunna få och behålla ett arbete inom yrkesområdet.
  • Du ska ha motivation och intresse att arbeta i branschen

Har du frågor?

Mejla: transport@dillegard.se