FRÅN GYMNASIESTUDENT TILL EGENFÖRETAGARE 1

FRÅN GYMNASIESTUDENT TILL EGENFÖRETAGARE

Malin Sigrén växte upp i Norrtälje omringad av djur. När det blev dags för gymnasieval stod det klart att hon ville utvecklas inom hästar och ridsport. Hon reste därför norrut och under besöket på Dille Gård föll hon för den familjära stämningen. Nu berättar hon vad utbildningen lett till och vad hon gör idag.

Malin Sigrén studerade Islandshäst vid Dille Gård mellan åren 2011 och 2014. Hon har själv växt upp med islandshästar och sökte till utbildningen för att utvecklas som ryttare. Hon drömde om en karriär inom djur och djurskötsel och såg utbildningen på Dille Gård som en bra väg. När det gäller gymnasievalet säger hon:

–​ Jag skulle säga att det gäller att våga testa. Man ska följa det man brinner för men också tänka på vad man vill göra i framtiden.

Läs mer om Dille Gårds gymnasieutbildningar.

Efter studenten

Efter studenten stod valet mellan att söka ett jobb inom en annan bransch eller starta eget företag inom det Malin brann för. Valet var enkelt.

–​ Jag har länge haft en dröm om att starta eget så jag bestämde mig för att våga prova.

Resultatet blev Sigréns hundtjänster. En liten firma där Malin tillsammans med sin sambo erbjuder hundrastning, hundvård och kurser. Under uppväxten har Malin alltid haft hundar omkring sig. Det var intresset för djur och djurskötsel som drev fram idén.

–​ Vi har återkommande kunder för hundrastning och håller kurser nästan varje kväll och vissa helger. Det är mycket jobb men också väldigt roligt.

FRÅN GYMNASIESTUDENT TILL EGENFÖRETAGARE 2

FRÅN GYMNASIESTUDENT TILL EGENFÖRETAGARE 3
Malin Sigrén har läst gymnasieprofilen Islandshäst på Naturbruksgymnasiet. Nu jobbar hon med hundar i det egenstartade företaget Sigréns hundtjänster.

Tar med mycket från gymnasietiden

Studietiden på Dille Gård gav Malin både praktisk och teoretisk erfarenhet som hon hade användning av trots att hon inte läste inriktningen Hund, som finns idag.

–​ Jag tar med mig särskilt mycket från allt praktiskt vi fick göra. Jag fick hålla egna lektioner och ansvara för privatstallet vilket utvecklade mig jättemycket.

FRÅN GYMNASIESTUDENT TILL EGENFÖRETAGARE 4
Idag jobbar Malin med djur och djurskötsel som hon brinner för.
FRÅN GYMNASIESTUDENT TILL EGENFÖRETAGARE 5
Sigréns hundtjänster erbjuder bland annat hundkurser, hundrastning och hundvård.

Kursen inom entreprenörskap är också något som tagit Malin dit hon är idag. Tillsammans med tre kompisar fick hon testa på att skapa ett eget företag inom skolans ramar.

–​ Vi sålde isländskt godis vilket gick bra, men framförallt lärde jag mig väldigt mycket om företagande som jag har nytta av idag.

Efter gymnasiet har Malin också läst några kurser inom ekonomi och marknadsföring för att kunna utveckla företaget ytterligare. Angående framtiden säger hon:

–​ Jag vill fortsätta utveckla företaget och se hur långt det kan gå. Kanske utbilda mig till fysioterapeut för att kunna lägga in det bland mina tjänster också.

En sak är säker och det är att Malin har följt sin dröm mot att arbeta med djurskötsel och att allt startade en under ett studiebesök på Dille Gård.

FRÅN GYMNASIESTUDENT TILL EGENFÖRETAGARE 6
Framöver hoppas Malin kunna utveckla företaget ytterligare.