Alla skoldagar serverar vi lunch till elever och personal på Dille Gård Naturbruksgymnasium. Skolmatsalen ligger i skolhuset på övervåningen där det en gång i tiden var en höskulle, nu en trivsam lokal där alla samlas för lunch men fungerar även som uppehållsrum mellan lektioner. Vegetariskt alternativ serveras varje dag. Gluten, mjölk och laktosfritt finns till varje måltid. För andra speciella önskemål, ta kontakt med kökspersonal.
Maten lagas från grunden på skolan, till lunchen ingår en stor salladsbuffé. Potatis och rotsaker handlar vi lokalt. Kaffet vi serverar är fairtrade och kravcertifierat. Brödet är ofta hembakat och nötkött har vi möjlighet till att köpa av vår systerskola Berga Naturbruksgymnasium.
Matsedel v. 47
Måndag
Pasta carbonara
Veg: Pasta carbonara med rökt tofuTisdag
Falafel med tahinasallad och ris
Onsdag
Köttfärslimpa med kokt potatis och gräddsås
Veg: Pollenta pudding med kokt potatis
Torsdag
Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt
Veg: Ärtsoppa, Pannkaka med sylt
Fredag
Skinkstek och potatisgratäng
Veg: Vegobiff med potatisgratängMatsedel v. 48
Måndag
Cowboygryta med nybakat bröd
Veg: Böngryta med nybakat brödTisdag
Pasta med ost och skinksås
Veg: Pasta med tomatsåsOnsdag
Lunch: Fylld ugnsbakad falukorv med potatis
Veg: Ugnsbakad vegokorv med potatisTorsdag
Wok med nudlar ägg och quorn, sweet chiliFredag
Sydamerikansk chili med pico de gallo och tortillabröd
Veg: Bönchili med pico de gallo och tortillabröd