Alla skoldagar serverar vi lunch till elever och personal på Dille Gård Naturbruksgymnasium. Skolmatsalen ligger i skolhuset på övervåningen där det en gång i tiden var en höskulle, nu en trivsam lokal där alla samlas för lunch men fungerar även som uppehållsrum mellan lektioner. Vegetariskt alternativ serveras varje dag. Gluten, mjölk och laktosfritt finns till varje måltid. För andra speciella önskemål, ta kontakt med kökspersonal.
Maten lagas från grunden på skolan, till lunchen ingår en stor salladsbuffé. Potatis och rotsaker handlar vi lokalt. Kaffet vi serverar är fairtrade och kravcertifierat. Brödet är ofta hembakat och nötkött har vi möjlighet till att köpa av vår systerskola Berga Naturbruksgymnasium.
Matsedel v. 41
Måndag: Fisk bonjuré med kokt potatis
Veg. Auberginegratäng med koktpotatisTisdag: Stekt falukorv och stuvade makaroner
Veg: Stekt vegokorv och stuvade makaronerOnsdag: Veg: Dhal indisk linsgryta med ris och mangochutney
Torsdag: Pannbiff med stekt lök, gräddsås och lingonsylt
Veg: Kikärtsbiffar med couscousFredag: Tjälknöl med picklad rödlök och rostad potatis
Veg: Selleristek med böndipp och rostad potatisMatsedel v. 42
Måndag: BusEmils köttsoppa med klimp
Veg. ChampinjonsoppaTisdag: Laxlasagne med spenat
Veg: Spenat och broccolilasagneOnsdag: Kycklingklubba med dragonsås och ris
Veg: Vegobiff med dragonsås och risTorsdag: Broccoligratäng med ost och skinka
Veg: BroccoligratängFredag: Boeuf bourguignon med klyftpotatis, gelé och inlagd gurka
Veg: Linsgryta med klyftpotatis