ÖPPNA FÖR ANSÖKAN

Ansökan

För att söka till dessa utbildningar lämnar du en intresseanmälan. Du kan antingen skicka ett mejl till rektor hans.stenberg@dillegard.se eller fylla i formuläret nedan.

Dessa utbildningar har inga ordinarie starter. Om tillräckligt många lämnar sitt intresse i intresseformuläret kan en start bli aktuell för respektive utbildning. Observera att en kurs eller ett kurspaket kan bli fullbelagt. Är det för få sökande kan en kursstart ställas in.

Kursstart: Kontinuerlig

 

Utbildningar

Övriga kurser 1

Jakt & Viltvård

Läs mer

Jakt- och viltvård

På Dilles vuxenutbildning i Jakt och viltvård får du en god grund inom jakt, fiske, skog och naturguidning. Du förbereder dig bland annat till jakt- eller fiskeguide, jobb i skogen och vidare utbildningsvägar till viltmästare, jägmästare eller skogsmästare.

På Jakt och viltvård får du goda kunskaper inom jakt. Vi kan stoltsera med att Dille Gård har vunnit SM i jakt för gymnasieelever, både individuellt och i skolkampen.

Under den här utbildningen får du grunder i jakt-, viltvård samtidigt som du tar jägarexamen och får grunder i vapenhantering. Du får också vara med och utföra praktiskt arbete med viltvård i olika former, till exempel arbete med fällor och fångst. Även vinter- och sommarfiske står på schemat.

Kurspaket

Jakt och viltvård 30 veckor – helfart.

Förbered dig för jobb i en bransch på stark frammarsch.
Jakt och viltvård 1, 100 p
Jakt och viltvård 2, 200 p
Jakt och viltvård specialisering, 100 p
Fiske och vattenvård, 100 p
Naturguidning 1, 100 p

Totalt 600 p

Praktik

15 % av utbildningen är praktik. Praktikveckorna görs på en arbetsplats som ger dig insikt i jakt- och viltvårdsbranschen. Dille Gård har ett stort kontaktnät och kan erbjuda praktikplatser på till exempel jaktföretag, butiker, fiskecamper och gods.

Ansökan

Öppen

Om du är intresserad av den här utbildningen så anmäl ditt intresse i formuläret nedan. Utbildningen startar bara om det finns tillräckligt många sökande.

Kursstart kontinuerlig

Ansvarig lärare

Anders Nilsson (som är på bilden)

Övriga kurser 2

Hästskötare

Läs mer

Arbete med häst

Vill du jobba med hästar? Den här vuxenutbildningen ger en gedigen utbildning i ridning och hästkunskap. Efter utbildningen är du förberedd för ett arbete med hästar.

Dilles hästutbildning ger dig en gedigen grundutbildning i ridning och hästkunskap. Vår filosofi är att erbjuda dig en stimulerande och individuellt anpassad undervisning och att utbilda dig till en bra hästmänniska.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som hästskötare eller fortsätta på ett livslångt lärande med hästen som en givande fritidssysselsättning. Du är även väl förberedd för vidare studier till exempelvis hovslagare, hippolog, tränare eller veterinär. Vill du läsa till veterinär eller agronom erbjuder vi extra kurser i kemi, matematik och fysik.

Kurspaket

Hästskötare 35 veckor – helfart

Förbered dig för hästskötarexamen som är en förutsättning för att gå vidare inom de olika förbundens utbildningsstegar och instruktörsutbildningar. Vi har både halvblodshästar och Islandshästar.

Ridning och körning 200 p
Ridning 1, 100 p
Ridning 2, 100 p
Hästkunskap 1, 100 p
Hästkunskap 2, 100 p
Hästkunskap 3 100 p

Totalt 700 p

Praktik

15% av utbildningen är praktik. Dille gård har ett stort kontaktnät med flera praktikgårdar som ger dig möjlighet att få insikt i hästbranschen – ridskola, träningsstation, avelsstation, hingststation eller turridning.

Övriga kurser 3

Motorsåg

Läs mer

Motorsåg förberedd för manuellt skogsbruk

Vill du ha behörighet för att kunna arbeta med manuellt skogsbruk? Dilles utbildning ger dig de körkort du behöver och förbereder dig för ett arbete direkt efter utbildningen.

Kurspaket

Motorsåg förberedd för manuellt skogsbruk 7 veckor – helfart
Orienteringskurs, våra trädslag och våra skogar 40 tim
Motor- och röjsåg 1, 100 p

Totalt 100 p

Ansökan
Mejla din förfrågan till hans.stenberg@dillegard.se

Ansvarig lärare

Emil Halvarsson Bixo

Har du frågor?

Mejla info@dillegard.se

Gör en Intresseanmälan
  – vi meddelar när nästa ansökan är på gång

Vi meddelar även på sociala medier när ansökan öppnar.

Vuxenutbildningar

Till startsida för gymnasieutbildningar