EJ ÖPPEN FÖR ANSÖKAN

Arbete med hundar

För dig som är intresserad av hundar finns möjligheten att läsa hundutbildning på Dille Gårds vuxenutbildning. Du tränar med hundar och vidareutvecklar dina kunskaper på Dille hundcenter. I utbildningen förbereder du dig för ett arbete med hundar eller för vidare studier.

Utbildningen ger dig en bred kompetens inom hund. Dille Hundcenter är hjärtat för hundverksamheten. Här finns klassrum och en stor inomhushall för hundträning som skapar fantastiska utbildnings- och träningsmöjligheter.

Idag används tjänstehundar inom polis, försvarsmakten och räddning. Andra arbetsområden inom hund är sociala tjänstehundar, servicehundar och specialsökshundar. Utbildningen ger dig behörighet att öppna hunddagis. Dessutom ges du som elev möjligheten att bli diplomerad hundmassör under utbildningen.

Du måste inte ha egen hund, eller särskilda förkunskaper i hund för att gå den här utbildningen. Det är viktigast att du är intresserad av hundar och vill lära dig mer. Har du egen hund kan du använda den i undervisningen.

 

Kurspaket

 

Kurspaket

  • Djur specialisering – 100p
  • Hundkunskap 1, 100p
  • Hundkunskap 2, 100p
  • Hundkunskap 3, 100p
  • Träning av hundar 100p

Totalt 500 p

Helfart – 25 veckor

Praktik

15 % av utbildningen är praktik. Du kan göra din praktik inom olika verksamheter i hundbranschen: rehabilitering och friskvård, djursjukvård och veterinär, turism och draghundsverksamhet, kurs- och utbildningsverksamhet, hundtrim, tjänstehund, social tjänstehund, hunduppfödning, djurbutik, hunddagis och hundpensionat. Möjlighet finns även att göra delar av APL-perioden utomlands.

Arbete med hund vuxenutbildning 1

Ansökan

Arbete med hund vuxenutbildning 2

Ansökan

Östersunds kommun är huvudman för utbildningen. När du lämnat din ansökan är det din hemkommun som beslutar om du får gå utbildningen. Observera att en kurs eller ett kurspaket kan bli fullbelagt. Är det för få sökande kan en kursstart ställas in.

Kontakta lärcentrum Östersund via: www.larcentrum.se/ostersund

2022-01-19

Kursstart Slutdatum 2022-09-16

Har du frågor?

Kontakta ansvarig lärare Anna Björk
anna.bjork@dillegard.se

Gör en Intresseanmälan
  – vi meddelar när nästa ansökan är på gång

Vi meddelar även på sociala medier när ansökan öppnar.

Vuxenutbildningar

Till startsida för gymnasieutbildningar