DILLE GÅRD PLANERAR STARTA GYMNASIESKOLA 1

DILLE GÅRD PLANERAR STARTA GYMNASIESKOLA

DILLE GÅRD PLANERAR STARTA GYMNASIESKOLA 2
Dille Gård – Jämtland

Dille Gård Naturbruksgymnasium planerar att starta en fristående gymnasieskola i området
Wenngarn utanför Sigtuna hösten 2021.

Dille Gård Naturbruksgymnasium har idag sin verksamhet utanför Östersund med både vuxenutbildning, YH och gymnasium. Dille Gård har funnits som gymnasieskola i Jämtland sedan 2004 och har i dagsläget en mängd olika profilinriktningar inom djur och naturbruk, samt profilen hållbar framtid.

– Vi är väldigt glada över att vi är igång med den här processen. Wenngarn är en fantastiskt vacker plats där vi har fått en bra kontakt med lokala aktörer. Vi ser att det finns ett behov av en liknande skola i den här regionen och har nu inlett en intresseundersökning för att bekräfta den bilden, säger Hans Stenberg, rektor på Dille Gård.

Intresseundersökningen innebär att elever som är intresserade har möjlighet att anmäla sitt intresse för den nya skolan. Dille Gård tar emot intresseanmälningar för skolan eller de respektive inriktningar som är planerade att starta.

– Till en början kommer vi att erbjuda naturbruksprogrammet med inriktningarna Djurvård, Islandshäst, Häst och Hund. Hos oss får eleverna växa med sitt intresse samtidigt som man får en bra yrkesutbildning och dessutom blir du högskolebehörig, säger Hans Stenberg.

En hållbar skola
Dille Gård AB som är en del av Dille Bolagen AB arbetar ständigt mot att förbättra sitt hållbarhetsarbete. Dille Bolagens målsättning är att bli klimatpositiva till år 2022 och fick i ett steg på vägen ta emot priset som Årets Hållbara Företag i Krokoms kommun 2019.

– Vi är stolta över vårt engagemang i hållbarhetsfrågor och våra ambitiösa mål. Det är något vi tar med oss när vi planerar inför öppningen av en ny gymnasieskola, säger Hans Stenberg. För oss handlar hållbarhet om att arbeta för en hållbar tillväxt, att vi ser till framtiden och skapar trygghet för både personal, elever och omgivning, fortsätter Hans Stenberg.

Varför Wenngarn
 – Området kring Wenngarn har stora möjligheter till utveckling med bra lokaler där vi har tillgång till elevboende på plats, stora ytor och bland annat stall för att kunna driva en bra verksamhet. Vi har ett bra samarbete med de lokala aktörerna och vår förhoppning är att tillsammans kunna göra Wenngarn till en fortsatt attraktiv plats.

Nästa steg för Dille Gård blir att göra en ansökan till skolinspektionen med en förhoppning om att kunna starta gymnasieskola i Wenngarn hösten 2021.

Hans Stenberg, Rektor & VD Dille Gård Naturbruksgymnasium
Hans Stenberg – Rektor & VD Dille Gård AB

Läs mer och gör intresseanmälan