BERGA + DILLE = SANT

BERGA EN DEL AV DILLE

DILLE EN DEL AV BERGA

Berga 1
Berga 2
Berga 3

Meddelande från Georg Eriksson:

Hej!

Jag tänkte ge en liten uppdatering om hur det går med Dille och Berga. Jag heter Georg Eriksson och jag är sjätte generationen på Dille Gård. Vi har under en lång tid jobbat med övertagandet och integreringen av Berga Naturbruksgymnasium som säljs av Region Stockholm och den 14 augusti kommer Berga Naturbruksgymnasium att ha en ny huvudman och det kommer att bli Dille Gård AB. Fastigheten får ny ägare och allt läggs inom Dille Bolagen AB i samma bolagsgrupp.

Vi har ju en skola här i Jämtland som liknar Berga idag. Nu ser vi fram emot att få till den här integreringen på ett så bra sätt som möjligt, för alla. Hör av dig om du har frågor eller synpunkter på den här processen framåt. Det kommer bli en intensiv sommar kan jag säga.

Sen kommer vi att börja titta på hur vi kan utveckla utbildningarna på Berga och här på Dille, jag vet att vi har väldigt mycket vi kan lära av varandra. Vi ser fram emot att träffa både elever och vårdnadshavare nu framöver och vi har ju redan börjat jobbat en hel del med medarbetare både från oss och på Berga. Sen ska vi börja jobba med framtidens lantbruksutbildningar och göra ännu bättre saker för Stockholms gröna näringar.

Det kommer bli kul och vi kommer att ta en sak i taget och vi gör det tillsammans!

VANLIGA FRÅGOR

Vi är måna om naturbruk. Vi tycker det är viktigt att naturbruksutbildningar får fortsätta finnas kvar och utvecklas i region Stockholm. Naturbruk är också en viktig pusselbit i samhällets hållbara omställning.

På egen hand har vi lyckats skapa Dille Gård, en grön mötesplats där lönsamhet och samhällsnytta går hand i hand. Gymnasieskolan, Dille Gård, är i sin uppbyggnad mycket lik Berga.

Vi är glada att vi har fått region Stockholms förtroende att förvalta och utveckla Berga vidare, det ger oss nya möjligheter att fortsätta utveckla de gröna näringarna i regionen. Berga med sin hundraåriga historia och erfarenhet i kombination med vår Dilleanda kommer att skapa goda förutsättningar för en ny gynnsam och stark mötesplats.

Dille Gård är en friskola i Jämtlands län med inriktning på djur och natur inom gymnasiet, vuxenutbildningar och yrkeshögskola. Vi är ett litet familjeföretag med ett stort engagemang för de gröna näringarna. På Dille kan du förbereda dig för högre studier eller direkt för arbetslivet.

Vi tror på en närhet mellan huvudman, rektor, personal och elever inom alla kategorier. Detta är en av våra viktigaste framgångsfaktorer för en livskraftig verksamhet med god ekonomi och i framtagandet av utbildningar som ligger i tiden. Det vi har lärt oss i 15 års tid är att skolan har en oerhört viktig plats i samhället.
 
Dille Gård har blivit en katalysator för kommunen i och med att elever reser till oss från hela Sverige för att läsa våra utbildningar. Många blir dessutom kvar efter avslutade studier som företagare eller arbetstagare vilket bidrar till den regionala utvecklingen på både kort och lång sikt.

Vi har både kunskap och engagemang att anta det ärofyllda uppdraget att skapa framtidens Berga.

Vi på Dille har en tydlig riktning. Berga ska leva vidare och vi ska säkerställa skolans fortsatta handlingskraft och engagemang som både medarbetare och elever förtjänar.
 
Vår ambition är att utbildningarna och fastigheten ska utvecklas. Inom Dille har vi både erfarenhet och drivkraft att genomföra detta. Dilles vision för Berga är att bli Stockholmsregionens ledande centrum för yrkesutbildningar inom gröna näringar.
 
 

Dille Gård AB blir ny ägare den 14 augusti 2023.

 

 
 

Tel: +46 63-381 11

Mail: info@dillegard.se

Adress: Dille 226, 836 95, Ås

 

Gymnasium

Komvux

Yrkeshögskola

Uppdragsutbildningar

Berga 4

Behöver du visselblåsa om något?