Boende/fritid

eeeee

Boende

Gårdens hus har byggts om till elevboende och inget rum är ett annat likt. Husen är mysiga och det är lätt att känna sig hemma. I vissa hus får man ha hund och i andra inte. I vårt elevboende finns ca 32 platser och de är i första hand avsedda för elever i årskurs 1. Några elever i årskurs 2 och 3 har också möjlighet att bo här men de flesta bor i Östersund, Krokom, Dvärsätt eller andra närliggande ställen.


Västra                                                                                     Södra


Norra                                                                                                      Östra


Må-bra-koncept

I boendekostnaden ingår det sk Må-bra-konceptet samt trådlös internet uppkoppling. I Må-bra-konceptet ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika måndag till torsdag. På fredagen ingår frukost och lunch. Maten lagas i skolans eget kök och äter gör man i den ljusa fina matsalen som ligger på gamla höloftet. Under helgen lagar eleverna mat själva. För boendefrågor/aktuella priser kontakta rektor Hans Stenberg, 063-381 11 eller maila till:  info@dillegard.se

Kommunikationer

Vi har egen skolbuss som kommer till Dille 3ggr per dag. Den kommer till Dille 8 30 på morgnarna och det finns 2 avgångar från Dille på eftermiddagarna; en vid 3-tiden och en vid 5-tiden. Övriga tider åker eleverna till och från Tängtorpet som ligger ett par kilometer från Dille. Personalen hjälper ofta till att skjutsa elever och varje vecka har vi organiserade handlingturer.

Länk till Länstrafikens busstider finner du här: http://ltr.se/

Häst på skolan

Ungefär häften av våra elever har med sig egen eller inlånad häst. Det brukar handla om ungefär 40 elevhästar. Den dagliga skötseln av hästarna är organiserad i den sk stalljouren vilket innebär att eleverna turas med utfodringen. Eleverna har tillgång till gårdens fina ridanläggning med ridhus, paddock, uteridslinga, ovalbana och passraka.
Stallhyra fr o m HT2014:
Box 1500kr/månad
Lösdrift 1100kr/månad

Hund på skolan

19 platser i elevboendena är öppna för elever med hund. Hundgårdar finns att tillgå för alla elever, även de som inte bor på Dille. Alla elever som har hund på skolan deltar i Hundrådet. Hundar som är yngre än 1 år får inte bo på Dille då vi anser att skolan inte är en lämplig miljö för en ung hund. Elever på profil hund och jakt har möjlighet att ha hund på Dille.
Läs mer om hundlivet på Dille i vår Hundpolicy!
Hundpolicy

Fritidsledarna

Som elev på Dille går mycket av fritiden åt till hästarna, hundarna och kompisarna. De flesta har flyttat hemifrån för första gången och vi tycker det är viktigt att det finns gemensamma aktiviteter på fritiden. Därför har skolan två fritidsledare anställda,  Malin och Anna. De jobbar oftast tre kvällar i veckan och är med på alla husmöten, hundmöten och hästmöten, kör handlingsturer till stan, fixar kvällsaktiviteter och finns till hands som stöttning för alla elever i stort och smått. Under tävlingssäsongen hjälper de till med skjutsar på tävlingar i närområdet.

Kostnad

Hyra samt prislista för boende, transport, stallplats m.m finner du nedan. Möjlighet att söka bidrag från CSN/inackorderingsbidrag från din hemkommun finns. Kontakta oss på info@dillegard.se för mer info.

Externa hyresgäster
Enkelrum 2500:-
Dubbelrum ensam 2800:-
Dubbelrum delad 2300:-
Hundgård 300:-
Motorvärmare 300:-
Pris per natt och person 250:-

 

Elevboende
Enkelrum 3975:-
Dubbelrum 3653:-

 

Häst, hund, fritid
Box 1500:-
Lösdrift 1100:-
Box i kallstallet 1300:-
Hundgård 250:-
Motorvärmare 250:-
Handlingstur 20:-
Skjuts: 30:- milen

 

Transport och anläggning
Hyra transport (liten) 200:-/dygn
Hyra transport (liten) externt 300:-/dygn
Skjuts av elevhäst 200:-
Ridhushyra 200:-/timme 1500:-/dag
Paddock 100:-/timme
Box 150:-/dygn (omockad box debiteras 300:-)
Anläggningskort per termin 2500:-
Ridhuskort per termin 1500:-
Anläggningskort årskort 4000:- kalenderår
Ridhuskort, årskort 2500:- kalenderår

 

Vid utflytt
Ostädat område i hus eller rum 500:-
Omockad hage 500:-
Ostädad hundgård 500:-